Aktuellt

2024

Jag har börjat i liten skala med fysiska grupper men en tågolycka senhösten 2023 förändrade spelplanen för mig. En lång rehabprocess har försenat möjligheterna att leverera och leda skrattkurser och skrattpass fysiskt. Men det kommer mer – framförallt efter sommaren !

Därför aviserade jag inte heller ett fysiskt firande i Stockholm för Världsskrattdagen den 5 maj. https://skrattyoga.se/skrattyoga/varldsskrattdagen/
Däremot höll jag tummarna för att andra utbildade skrattinstruktörer i landet erbjöd detta!

En del skrattpass på Zoom har genomförts med bokade grupper.
Skype har jag också återupptäckt som kanal. Jag själv skrattar med kollegor runt om i Europa 3 ggr i veckan. Regelbunden träning ger effekt. Bra för mitt eget mående.

Allt förändras hela tiden. Nytt år, nya möjligheter !
Grupper börjar formas och flera önskar sig ett gladare år.
En del är ute med förfrågningar till möhippor och annat innan sommaren,  årets mest efterfrågade period. Och den vackraste, då många med mig önskar sig fler veckor av denna ljuva tid. Vill du boka så var ute i god tid så du får det datum du önskar. Gå in under https://skrattyoga.se/kontakta/
Det är roligt att se att såväl unga som gamla tar till sig metoden att skratta utan anledning.
Lite osvenskt kan tyckas, men låter man kroppen leda och lämna huvudet hemma så brukar det lösa sig. Det börjar som en övning i grupp där man sedan smittar varandra med sitt skratt. Det fysiska mötet är mycket energifyllt men även digitalt fungerar fint.

2023

Tiden går och nu är vi i december. Inga fler bokningar är möjliga för detta år. Nästa år har påbörjats med bokningar så smått. Gå till kontaktsidan för mer info.
Skrattyoga är ett verktyg för att själv må bra och fungera bättre. Det ger effekt för stunden men också på sikt för både individ och grupp. Det ger andhämtning och energi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jamän då har vi redan höstdagjämningen…dagarna blir kortare.
Många har återgått till jobb och skola. Här återgår vi också till aktiviteter om än i mindre utsträckning än tidigare. Men skrattet behövs mer än någonsin! Så vi jobbar på!
En amerikansk författarinna har börjat använda begreppet Glädjefobi för oss i väst.
Vi har svårt att få till glädjen i vardagen. Det är mycket som tynger oss både som individ och i världen. En del tar till alkohol eller droger. Skrattyoga kan generera glädje! Utan biverkningar men med långtidsverkan om man praktiserar regelbundet. Det man tränar på blir man bättre på. En liten glädjerännil kan bli en kraftig fors i ditt liv där det positiva tar allt mer plats. Det kan vara lika viktigt som sömn och mat för vårt välmående menar lyckoforskningen. Detta och mer knyter jag an till i mina skrattpass med kunder.

Skrattpass äger rum i hela landet nu, även om budgeten är snävare. Glada medarbetare gör ett bättre jobb och stannar längre 🙂 Glädjande är att man inom vården börjat se denna träning som intressant för såväl patienter/brukare som för personal. Det är hälsofrämjande, enkelt och Friskvård enligt Skatteverket.

Världsskrattdagen 2023

2023 firade vi i Mandelparken på söder i Stockholm kl 14 den 7 maj. I år i sällskap med Hälsofrämjandet.Ingen kostnad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Redan ett nytt år – igen:) Hösten och vintern gick förbi i snabb takt. Skrattuppdragen var i hela landet –  ibland på kursgård, kontoret, i ett växthus eller i en enkel samlingslokal. Och ibland möts vi digitalt.

Anledningar till skratt kan vara många, men gemensamt är att man vill generera glädje

 

 

2022

Uppstart för hösten 2022 

Alltfler bokar efter pandemin med önskemål på skrattyoga. Roligt! Även flera som återkommer som trogna kunder. Kul!
Vi håller fortfarande ett visst avstånd i de grupper som önskar det.
När du gör en förfrågan var så specifik som du kan med tidpunkt, datum och antal personer. Framförallt var ni befinner er för att jag sedan ska kunna göra offerten.

Roligt med olika kundkategorier. Här blev det lejonskrattet i hörsalen.

Och andra med the Visa Bill laughter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler grupper har skrattat, men något har hänt efter pandemin och alla zoomfönster folk suttit i. En del vill inte vara med på bild, men de tycker det är kul att vara med!

Instruktörer klara !

Kursen i våras blev lyckad och flera instruktörer blev certifierade – från Skåne till Ångermanland och däremellan Västmanland och Stockholmsområdet. Nu har de alla tillfällen att hitta skrattmöjligheter därute och starta skrattklubb där de befinner sig.
Dr Madan Kataria var också med oss via zoom och vi provade även på Bollywood Laughter yoga Dance.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tid fanns också för att träffa skrattinstruktörer ute i landet. Här filosoferar vi i Blekinge.

Världsskrattdagen 2022
Tre ledord har Madan Kataria satt för Laugher Yoga – an International movement for Joy, wellbeing and world peace.
I år skedde firandet den 1 maj 2022 kl 14-15 på Djurgården. Vi träffades på gräsytorna på ösidan nära bron till Djurgårdsbrunnsvärdshus. Vi syntes med gula heliumballonger!

 

 

 

 

 

 

 

 

WLD message 2022 english-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår – försommar 2022
Nu är det i princip bara bokade grupper som är i fokus fram till sommaren. Ju tidigare du bokar, desto troligare att du får det datum du önskar för din grupp. Maj är oerhört tight, så vänta inte för länge. Det gäller specifikt fysiska grupper runt om i landet. Digitala skratt är mer flexibelt. Gå till https://skrattyoga.se/kontakta/ med din förfrågan.

Fysisk Instruktörskurs 19-20 mars i Nacka – fullbokad

Kursen i Nacka har ägt rum. Inga mer fysiska kurser i år. Kan bli digitalt i höst.

Vintern/tidig vår 2022

God fortsättning på det nya året!
Vi fortsätter att leva och skratta i pandemin. Sociala kontakter är viktigare än någonsin samtidigt som Covidrestriktioner måste beaktas. Flera bokningar för januari har dock bokats av/flyttats fram pga interna beslut hos dem. Vi hoppas på att det lättar!

Träff för instruktörer 30 januari är tyvärr avbokad pga de nya Covidrestriktionerna från 16 januari.  Utbildningshelg för nya instruktörer i mars ligger kvar i planeringen. Mer digitalt är att vänta därefter.

2021

Hösten 2021

Fysiska möten har varit möjligt fram till jul runt om i landet. Vi har varit några och vi har varit många. Lokalen och ventilationen avgör hur vi kan utföra övningarna så säkert som möjligt och med vilket antal personer.

De digitala mötena har blivit fler under året. Covid har på något sätt fått skrattrörelsen att komma samman över nätet och är mycket mer internationell än tidigare. Många många möten sker över de olika sociala kanalerna som finns.
Gert i Belgien firade t.ex. sina 15 år med skrattyoga på nätet med deltagare från många länder.

Skrattrörelsen hade sitt försenade jubileum över nätet i november. 1000 deltagare från hela världen. Givetvis deltog jag och sponsrade även eventet. Syftet med sponsoring här är att sprida metoden än mer.

 

 

Äntligen har livet kommit åter med fysiska träffar! Restriktionerna har släppt och det märks i bokningarna. Det är många som vill ha in mer glädje i organisationerna när vi nu får träffas i verkligheten. Det är en helt annan energi när skrattyoga görs tillsammans i samma rum istället för i separata datorfönster.

Företag och organisationer bokar – för teambuilding och för att göra en nystart. Smärtlindring och stresshantering är andra behov. Intressant var en grupp där de var ihop, men på distans från mig. Jag var själv i min bubbla. Svårt men det fungerade!

Bokningar för din speciella grupp välkomnas nu. Ju tidigare framförhållning desto lättare att få det du/ni vill ha.Vissa veckor kan bli trångt då många efterfrågar samma datum.
Fyll gärna i kontaktformuläret med förfrågan ! https://skrattyoga.se/kontakta/

Alternativt skriv till helen at skrattyoga.se med mer detaljerad beskrivning.

De instruktörer som jag utbildat bjuds in till träff 30 januari 2022 för att repetera, byta erfarenheter och komma igång på riktigt. Över hela landet !

Utbildningar till nya instruktörer ligger efter 2022. https://skrattyoga.se/tjanster/instruktorsutbildning/
Hösten används till att utveckla fler ”ben”, stötta redan befintliga instruktörer och göra bokade jobb.

 

Nya bokningar i vår och sommar 

Från april är det nu fler bokade grupper med skrattyoga. Vinterns mörker byts ut mot glädjeträning för vuxna! Det gäller såväl företag/organisationer som privata grupper som vill känna mer glädje:)
Jag har kört grupper med skratt april – juni medan juli och halva augusti är uppehåll.
En del aktiviteter är fortfarande via zoom och det fortsätter även framöver. Givetvis kan jag anpassa mig till andra plattformar, som Teams, Messenger, Google meets osv.
Men, de fysiska träffarna blir fler nu. Vi kan hålla avstånd utomhus men även inomhus om ytorna är tillräckligt stora och med bra ventilation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinterns och vårvinterns kurser är nu förbi.
Flera ville bli instruktör till påsk! Nytt för 2021 är att utbildningen är i två delar , en grund- och en fortsättningskurs.

Vi har jobbat med zoom och en del har gått vardagskvällar och andra har gått ett par helger. Många har tyckt det varit toppen att kunna gå kursen hemifrån. Det tar längre tid att göra utbildningen över nätet, men resultatet blir så bra när man får träna och peppa varandra över tid! Flera har certifierat sig via fysiska examensskratt på sina hemarenor. Mycket bra resultat !

Gå in på https://skrattyoga.se/tjanster/instruktorsutbildning/

 Företag skrattar med mig på zoom

Nu har en del företag kommit igång med att skratta på zoom med mig. Det är ett steg närmare till ökat välbefinnande och mer glädje. Samt att befästa teamet, trots separata arbetsplatser i hemmet.
Flera företag ser en kontinuerlig insats med glädjeboost över tid, för att hålla gemenskapen och skrattet aktuellt. Fråga för ditt företag också!
Skicka en förfrågan under fliken https://skrattyoga.se/kontakta/

Brist på glädje i coronatider ? Boosta immunförsvaret med skratt ! 

Det verkar som om alla famlar efter mer glädje och skratt i vardagen. Coronas isolering har påverkat hälsan för många. Företagen letar efter snabba grepp och individer undrar om det ljusnar snart. Skrattyoga är en snabb effektiv lösning för att få ner stressen, såväl fysiskt som mentalt och emotionellt och öka glädjen. Och immunförsvaret blir aktiverat.

Du kan enbart gå del 1 i skrattyogakurser om du vill, för ditt personliga bruk. Att utveckla din skrattfaktor i livet. Hur du kan skratta mer och hur du kan generera skrattet inifrån utan externa stimuli. En helg i mars 2021 och du har ett verktyg för livet – du återupptäcker ditt inre barns skratt!
Gå till https://skrattyoga.se/tjanster/instruktorsutbildning/

Ett redaktionellt reportage har nyligen gjorts där man letade efter humor, men hittade skrattyoga – en fysisk metod där man inte behöver ha någon anledning att skratta !
Nedanstående reportage gjordes i P4 Karlavagnen den 26 jan ca 2230 där skrattyoga presenteras som den världsomspännande metod som den är – för välbefinnande, glädje och världsfred.


Skrattklubb! Premiär 
på zoom, öppen för allmänheten varje vecka fram till Påsk!

God fortsättning! Nu är det 20 år sedan jag började med skrattyoga och det ska firas! Mycket har hänt sedan dess och speciellt året 2020 då skrattet också blev digitalt.
Jag har därför flyttat ut den fysiska skrattklubben på STOCC i Stockholm till Internet så att alla i Sverige kan delta. Ingen kostnad att delta, du behöver bara villigheten att prova!

Laughterclub Sweden hade sin premiär på zoom den 12 januari 2021 .
Den är på svenska men om det kommer några utländska gäster blir det några kommentarer till dem. Annars är ju skrattet och övningarna universella:)
Nu ligger den på onsdagar kl 1830 fram till och med den 31 mars.
Gilla Skrattyoga.se på Facebook så blir du uppdaterad på hur det fungerar.
Eller fortsätt på https://skrattyoga.se/tjanster/allmanheten/

Nytt upplägg för utbildning våren 2021 på distans i två delar!

Nu har du chansen att lära dig mer om skratt, välbefinnande och glädje. Utan att gå vidare till instruktör. Vi har nu två olika delar, där du bara kan gå den första om du vill.
Oktober- november 2020 testade vi en omgång på zoom och är nu redo för att gå vidare med fler. På grund av Coronas begränsningar av att kunna träffas fysiskt och i närkontakt som i en fysisk helgkurs har jag planerat för en digital utbildning som består av två delar våren 2021. På så sätt kan fler människor i Sverige få skrattyoga tillgängligt.

Läs mer om detta på https://skrattyoga.se/tjanster/instruktorsutbildning/

Digitala lösningar börjar komma under 2020

Skrattrörelsen internationellt har mer och mer flyttat över till Internet under Coronapandemin då vi träffas digitalt – på  Zoom, Messenger, Facebook , Whats app och Skype. Både lokala arrangemang och stora internationella genomförs via dessa olika plattformar. Och fysiska möten utomhus förstås, där vädret tillåter.

För Sveriges del är det dags för flera nya digitala mötesplatser efter nyår! Nyheter kommer här då!
Just nu genomför vi testkurs för instruktörer fram till jul. Och träffar våra kontakter som Dr Madan Kataria i olika mötesrum.

 

 

 

 

 

 

1-5 november skulle över 2000 personer från hela världen varit ombord på ett kryssningsfartyg från Singapore via Malaysia till Thailand och tillbaka. Detta för att fira att Laughter Yoga firar 25 årsjubileum i år. Corona satte stopp för dessa och andra planer att mötas fysiskt. Vad jag vet genomförs inga fysiska skrattklubbar i vår del av världen nu.

Coronasäkert skratt för bokade grupper och nya skrattinstruktörer i oktober 2020:)

Några bokade grupper har valt att skratta nu hösten 2020, både privata och företag. Vi har dels varit utomhus och dels i stora lokaler inomhus. Vi har stått i ring à la Friskis och Svettis, utan närkontakt när vi gjort övningarna.

Men de flesta har valt att flytta fram datum för bokningar till i vår och gärna sent i vår för att kunna vara utomhus. För små grupper går det fortfarande att vara inomhus under vintern.

Utbildning  med nya skrattinstruktörer har också ägt rum under en helg i oktober. I en lokal för 70 pers samlades 7 personer från Ystad till Kiruna.

Kreativiteten som väcks genom krisen gör också att flera digitala lösningar dyker upp.

Hösten 2020 med Corona?

Ni kan göra förfrågningar för hösten – från september och framåt. Vi kan preliminärboka ett datum och sedan följa och utgå från Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Man kan vara utomhus också. Det är grupper i världen som i augusti 2020 startat upp igen med fysiska träffar. Då står man i en ring och har ögonkontakt men inte närkontakt. En större yta än normalt är det som då behövs.

Världsskrattdagen 2020 endast virtuell

Världen över skapas grupper med zoom och Skype för att sprida skrattet.  Fysiska skrattgrupper oavsett storlek avråder man ifrån under vår och sommar 2020.
Detta Coronaår första söndagen i maj på Världsskrattdagen var det många grupper på nätet som skrattade ihop. Så resultatet av pandemin är att många fler skrattar mer och varje dag!  Jag var med i flera grupper – med ledning från Belgien, Frankrike, England och Indien. Indiengruppen hade 500 deltagare och den franska över 400 personer.

CORONA uppdatering!

Eftersom Sverige har satt hög risk för Coronasmitta så har jag ställt in mina evenemang i från mars och tillsvidare. Följer utvecklingen framöver.
Skrattyoga är dock bra för att rensa lungorna  och djupandas, men gör detta hemma själv nu istället:)

Alltså – Inga bokningar görs från mars och tillsvidare. Före sommaren är inget aktuellt!
Ni som redan betalat in i förväg har fått era pengar tillbaka.

.

INSTÄLLD / CANCELLED  !    Skrattklubb Stockholm – två tillfällen i vår !
Laughter Club Stockholm – spring 2020

Pga Coronavirusets ökning i Sverige och myndigheterna avrådan för icke nödvändiga samlingar så ställer jag in vårens två skrattpass på  Stockholm City Conference Center!
tisdag 24 mars
onsdag 22 april
Du som redan anmält dig och betalat in behöver kontakta mig på helen (at) skrattyoga.se så jag kan Swisha tillbaka avgiften.
Cancelled laughter yoga sessions this March and April due to higher risk for Coronavirus. If you have paid and booked please send an email to helen (at)skrattyoga.se so I will refund you.

Skrattinstruktörsutbildning i Göteborg

Nya året började bl.a. med kurs till certifierad skrattinstruktör – i Göteborg. den 1-2 februari. 10 nya skrattledare från Falun i norr till Lomma i söder, men flest från Göteborg med omnejd.

Och skratt med litet företag i stark expansion.

 

 

 

 

 

Skrattklubben i höstas har utvärderats . Det var många nya som aldrig provat skrattyoga men som bara kom en gång. Några kom regelbundet. Enkäten som skickades ut till alla var dålig svarsfrekvens på, och  inte något som jag kunde ha nytta av. Därför har jag bestämt att skrattklubben inte är veckovis utan en gång i mars och en i april i vår.  

 

 

 

 

 

Jag startar också med möjligheten att ha skratt över nätet för alla dem som inte kan ta sig till de få skrattklubbar som finns i landet. Skype har Laughter club Scandinavia där mina kollegor i Norge och Danmark leder passen hittills på måndag och torsdag kväll kl 1930. Vi bestämde detta i Frankfurt 2017 men jag blev ordentligt sjuk och fick hålla igen. Men nu så kan jag ta till mig ett pass en dag i veckan:)

Glad höst och vinter !

Ett uppskattat besök gjordes på 120-klubben i Skärholmen, på En Annan Bokhandel. Klubben där medlemmarna siktar på att bli minst 120 år. Optimister lever längre:)! Medlemmarna fick höra om metoden Skrattyoga och dess hälsovinster och användningsområden. Sedan fick de prova ett rejält skrattpass.

 

 

 

Nu börjar vi närma oss jul och mycket är bokat. Ju längre framförhållning du/ni har desto lättare att få det datum som önskas.

Skrattklubben i Stockholm har varit igång under hösten på måndagar kl 17!
Laughter club Stockholm started again this autumn on Mondays at 5 pm. 
Plats: Stockholm City Conference Center, Drottninggatan 71B.
I huvudbyggnaden, f d Norra Latin.
Lokal utifrån antal deltagare varje gång.
Anmälan senast kl 12 samma dag (gärna tidigare:) genom att betala in 100 SEK/gång med Swish till Helhetstanken 123 000 73 44. Vattenflaska är bra att ha med.
Registration by sending 100 SEK (for one session)or more via Swish number 123 00 73 44.  And write which date/s and for how many. Bring your own water bottle.

21 okt, 28 okt, 4 nov, 11 nov, 18 nov, 25 nov, 2 dec, 9 dec.

Här ser du bilder därifrån: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrattandet känns som det är på uppgång ! Alltifrån stora grupper i gradängsalar till mindre grupper t.ex. på ett hotell till en person utomhus som provar sin skrattfaktor.
.

Företagen har mycket att vinna med skrattyoga. Det är enkelt, utan ombyte eller förflyttning och i vanliga lediga kläder. Det blir en stunds andhämtning i vardagen, en väldigt viktig sak i vårt uppskruvade samhälle. Lekfullt istället för effektivt och optimerat.

Och med goda hälsovinster både för individen och för gruppen och dess gemenskap.

Organisationer med smärtproblematik återkommer till skrattsessioner som ett uppskattat inslag i deras utbildningsdagar.
Även familjer med barn som har funktionshinder behöver stunder utan oro, med rejäla skratt i nuet och lära sig skratta utan anledning. Precis som jag gjort.

Glad sommar!

Möhippornas tid är maj-juni och alla avslut i företag och föreningar inför sommarsemestern. Maj skulle behöva en helg till eller två. Vi skrattade i Gävle söndag den 16 juni kl 15, efter världskongressen med coaching.

Sista möhippan för våren var i Uppsala i juli, sedan sommaruppehåll. Då kan det hända att turen går till Europa där flera av mina kollegor jobbar med skratt för bättre välmående.

Höstens uppstart på Hötorgsterrassen i augusti fick slopas pga tidigareläggande av deras renovering. Synd. Men vi kör igång med skrattklubb i höst på något annat sätt.
Bokningar har börjat komma in för företagsevent med höstuppstart på konferensanläggningar runt om Stockholm. Även i Linköping där jag verkat förut. En på Österlen likaså. Skrattutbildning är också planer för 12-13 oktober se vidare under https://skrattyoga.se/tjanster/instruktorsutbildning/ . Så ha en bra sommar, och håll utkik efter höstens glada event!

Våren

Vårens uppdrag har varit varierande. Från mindre grupper för möhippor, tjejkvällar, privata tillställningar och föreningsträffar till olika företagsgrupper med ett 20-tal deltagare till flera hundra på en konferensanläggning.

Världsskrattdagen 5 maj 2019, både i Uppsala och Stockholm!

Än en gång blev det dags att skratta för världsfred. Denna dag skrattar vi runt om i hela världen i mer än 100 länder. Denna dag är det alltid gratis och öppet för allmänheten att prova och vidga sina gränser:)

Vi firade i Uppsala på morgonen och i Stockholm på eftermiddagen. Dagen avslutades med samtal och gapskratt i P4 Karlavagnen tillsammans med Stina Wollter.
Bilder från de två skratttillfällena kommer här:

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer under Skrattyogafliken om Världsskrattdagen.

Mitt upplägg

Mitt upplägg är en kombination av inspirerande föreläsning och ett ”görande” i ett praktiskt, fysiskt skrattpass med djupandning från yogan och ögonkontakt. Allt har också olika avslutning som skiftar utifrån hur gruppen svarar på aktiviteterna. Lyckoforskning i USA, England m.fl. ingår i mina presentationer. Friskvårdsdagar och hälsa på jobbet kan vara tema då skrattet kommer in. Vi är ju varandras arbetsklimat och vi vill generera arbetsglädje. Då börjar vi i kroppen med metoden skrattyoga, och inte i knoppen som i många andra fall då vi bara lyssnar på inspiration.

Instruktörsutbildning 30-31 mars i Nacka

Vårens skrattinstruktörsutbildning ägde rum den 30-31 mars 2019 i Nacka, Stockholm. En härlig skara från norr till söder, till öst och väst i vårt långa land. Nu ser jag fram emot att de firar Världsskrattdagen på sina respektive hemorter. Och att vi bidrar till mer glädje inifrån med skrattyoga. Det är inte påklistrat, utan vi börjar som en fysisk övning som sedan övergår till äkta när vi smittar varandra. Se vidare under Tjänster.

Gott nytt år 2019!

Vinter

Uppdrag med företag och organisationer har genomförts, både med små och lite större grupper.  Även grupper av företag ihop i samma bransch. För många är det första gången de provar skrattyoga, och ibland är det också en överraskning som är beställd till gruppen.
De som provat har bokat fler skrattpass, vilket visar på dess effekt och mitt sätt att få gruppen trygg. Grupper med smärtproblematik har också känt resultat i kroppen, och i humöret. Företag som jobbar med svåra saker har också vågat prova – att få skratta kan ta udden av jobbiga situationer. Givetvis har privata möhippegrupper också testat skrattyoga, som ger dem en sammanhållning och mod att prova saker tillsammans resten av dagen.
Jag har också fortsatt att utveckla mig vidare inom Positiv Psykologi i USA. Framförallt kring arbetsplatsens glädje. Forskning visar att lek (och skratt som följer) kan vara lika viktigt som sömn och mat. Dom som leker och skrattar ihop bildar starkare band till varandra och är mer kreativa.

Hösten 2018

Playing Human i London

För första gången genomfördes en internationell konferens om Den Lekande Människan.
Det var i London i oktober med intressanta talare som Patch Adams, Robert Holden och Leif Hansen med flera. Den förstnämnda bestämde sig 1963 för att aldrig ha en dålig dag:) Mycket mer finns att säga om denna konferens men jag skickar med ett foto så länge.UNADJUSTEDNONRAW_thumb_232f

TV-inslag med skrattyoga

Svt anordnade galan för Världens Barn i oktober. Jag var i TV-studion kl 07 för att genomföra ett skrattyogapass med 5 youtubers/influencers som fick detta som uppdrag under sitt insamlingsdygn. Klippet kan ses i 100% vaken på SvtPlay.

världens barn 9 världensbarn1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu är också TV inslaget från Världsskrattdagen uppe på SvtPlay i programmet Edit om Little Jinder och hennes försök att välja glädje. Hon beskriver sin oro över att delta i skrattyoga, men hon gör det ändå!

https://www.svtplay.se/video/19089435/edit/edit-kan-little-jinder-valja-gladje?start=auto

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1e0f

Hälsan har fått vara prioritet i höst. Därav har jag varit mer restriktiv i bokningar fram till nyår. Skrattklubben som startades i våras har inte varit aktiv i höst i Stockholm. Men vi planer för våren. Håll koll här eller på Facebooksidan Skrattyoga.se eller Laughter Group Stockholm:)

Instruktörskursen som var planerad till oktober ställdes in. Nästa utbildningstillfälle kommer nu i mars. Se vidare under Instruktörsutbildning i Tjänster.

I juni fortbildade jag mig vidare i positiv psykologi på ett av Londons universitet. Detta ligger i linje med vad många pratar om i affärslivet nu. Om man vill ha andra resultat som ett bättre arbetsklimat, behöver man ändra sitt beteende och det är lättast om man kan ändra sitt känslotillstånd. Vi behandlade styrkor, tacksamhet och glädje bl.a.

Många fina grupper har jag också träffat. Ibland på stora konferensanläggningar vid produktlansering eller på kursgårdar eller direkt på arbetsplatsen. Det har varit både stora och små grupper och ibland på engelska. Med möhippor kan man också vara hemma hos folk, i lägenhet på söder eller i skärgårdsmiljö t.e.x.

Under våren avslutades skrattklubben Laughtergroup Stockholm med två filminspelningar i maj.
Dels på Världsskrattdagen för ett TV inslag i höst, dels en dokumentär.
Vi avslutade med skrattyoga i det fria på Gärdet och en fin picnic.

Våren 2018

Under vintern har förfrågningar om bokade skratt intensifierats. Privata små grupper och idrottsföreningar med ungdomar (inga bilder publiceras)men även företag där man vill jobba med arbetsglädjen och ökad gemenskap. UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b22

I maj är det dags att fira Världsskrattdagen den första söndagen i maj, dvs den 6 maj i år. I Stockholm firar vi kl 14 på Hermods gymnasium, T-bana Gärdet (uppgång Värtahamnen). Välkommen! Det är gratis denna dag. Läs mer under fliken Skrattyoga.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ac9

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b29

 

 

 

 

 

I april äger en internationell skrattkonferens rum den 13-15 april sydöst om Paris dit även Dr Madan Kataria kommer. Det kommer förmodligen inte lika många deltagare som till Frankfurt sommaren 2017 men man blir rikare med erfarenheter och upplever många möten med likasinnade.

Mars 2018 innehöll en helgkurs till certifierad skrattinstruktör. Den ägde rum 24-25 mars 2018 i gränslandet Nacka/Stockholm. Som vanligt kan man gå den för egen personlig utveckling eller förbereda sig för att leda grupper i olika sammanhang och starta skrattklubb. Den innehåller både teori och praktik. På novemberkursen övade vi också i skarpt läge med pensionärer på slutet. Läs mer under Tjänster. 6 mars är det också dags för öppen skrattklubb:)

Februari 2018 var startpunkt för att få igång en skrattklubb i Stockholm. Den är ny och har fått namnet Laughter group Stockholm. Dit ska man kunna gå som privatperson och prova på en gång eller gå mer regelbundet. Eller om man vill gå dit med alla på jobbet eller andra grupper. Den är tänkt att baseras på donation utifrån vad lokalen kommer att kosta oss. Vi utgår från tisdagar kl 1800 ett par timmar varannan vecka är det tänkt, fram till slutet av maj. Uppstart var redan den 30 januari och nästa den 20 februari.

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b91

 

Lokal kan variera. Facebooksidan Skrattyoga.se har information om detta allteftersom. Efter Världsskrattdagen 6 maj kommer de två sista gångerna ske utomhus enligt planerna.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1b33

 

 

Januari 2018 började i ett skrattlöfte! En utmaning som gjordes tillsammans med två andra skrattinstruktörer i Stockholm: vi skrattade varje dag i 30 dagar med start 2 januari. Utgångspunkt var att kunna skratta i och åt stressande situationer. Utmaningen filmades och lades bl.a. ut på Facebooksidorna Skrattyoga.se och på Laughter Group Stockholm. De kan också ses på Youtube Laughter Group Stockholm.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1bae

Under januari och februari har jag också deltagit online med människor i olika länder för att diskutera skrattets spridning. Vissa veckor med Skype men även i webinarium där tankar och erfarenheter delas. Nyttigt och lärorikt. Även om skrattet är universellt är mottagandet olika i olika kulturer så vi lär av varandra. Detta resulterar bl.a. i besök av amerikansk kollega i sommar och jag själv åker till London i både juni och september. Andra möten är med svenska kollegor eller med forskare i Gross National Happiness från Bhutan.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1a3eUNADJUSTEDNONRAW_thumb_1aa5

 

Tillbakablickande

Höstens skratt har utökats och breddats, med fler branscher och fler deltagare. Skrattyoga är en quickfix för teambuilding och arbetsglädje, med ett stort antal deltagande människor samtidigt i vanliga konferenslokaler!

Flera gånger har kunder återkommit och beställt igen. Och andra har hört från sin kollega eller partner om skrattyoga med mig och därefter beställt för sin grupps syfte.

Ju mer skratt man fått, desto mer skratt ville man ha. Och det bästa är att källan är outtömlig! Ju mer du skrattar desto lättare kommer det äkta skrattet fram inifrån. Och glädje är inte en egenskap, det är en färdighet som du tränar. Det du tränar på blir du bättre på. Jag har under andra halvan på året själv fyllt på med mer lyckoforskning, mer meditation, mer medveten andning och mer mindfulness. Jag ser framöver lyckade kombinationer av dessa metoder ihop med skratt i företagssammanhang. Hör av dig om du har börjat tänka i banor av dessa valalternativ för din arbetsplats.

I somras deltog jag i den första internationella skrattkonferensen som ägde rum i Frankfurt. Då fick jag erbjudande att vara en av talarna och jag pratade om skratt i företagen i Sverige, hur det tas emot och hur resultatet blir. Jag har ju haft grupper sedan 2001, och konstaterar fortfarande att många blir positivt överraskade över det fysiska resultatet efter bara en enda gång. Jag känner många gånger att beställarna vill ha en fortsättning men de vet själva bara inte hur. Jag kan utbilda er egen instruktör tänker jag! Eller att de kan gå in i ett skrattprojekt med mig över en tidsperiod och utvärdera värdet och resultatet – gärna tillsammans med en forskare. Intresserade företag uppmanas kontakta mig, forskarsamarbete har initierats!

Grupper med skratt

Äntligen börjar vi i Sverige förstå att detta är en quickfix i våra organisationer. Att skratta är att släppa taget och komma tillbaka till sitt barnskratt. Det är inte underhållning utan övningar för hjärta, lungor och sinne. Du behöver inte  vara glad, du blir glad! Och du kan få smärtlindring vilket en intresseorganisation har förstått. De har bokat in skratt för sina medlemmar ett antal gånger nu runt om i landet. Andra vill ha det som en icebreaker, t.ex. på en ”postsexa” nyligen med bara män där en redan hade gift sig men kompisarna ville ändå fira och då få teamkänsla redan från start den dagen. Även stora multinationella företag får föreläsning om lyckoforskning, arbetsklimat mm och hur man genererar glädjen och sedan GÖR vi! Omedelbar effekt, men också på sikt för gemenskap och teambuilding. Effektivt och prisvärt.

Förberedelse för kurs

Mer än någonsin behövs andhämtning i vardagen. Du kan få den med skrattövningar utan ombyte eller förflyttning till motionslokal. Andning, rörelse och ögonkontakt ger dig stresslindring och ökad energi. Jag förbereder för kurs med deltagare från norr till söder. Kul! Det behövs många många nu som kan leda grupper för ökad glädje och välbefinnande!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1897

 

Skrattinstruktörsutbildning i Stockholm!

Jag bjuder in till en tvådagars kurs för blivande skrattinstruktörer den 18-19 november 2017 i Stockholm. Du kan gå den för att sprida skrattet i en skrattklubb, bli instruktören på ditt jobb eller gå bara för din egen skull. Du som redan fått ihop en grupp av intresserade kan annars starta när det passar er och mig.Det kan givetvis vara någon annanstans i Sverige!
Läs mer under Tjänster. Eller anmäl intresse på helen@skrattyoga.se direkt!

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1293

Höstens fniss har börjat!

180 personer i en organisation som själva genererar glädje, fick en injektion av mig på Fotografiska på deras uppstart inför hösten. UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1647Och med lärare på längre workshop-pass hur man kan öka arbetsglädjen, lusten och orken i skolan. Säljbolag med telefonförsäljare har också förstått finessen med att träna på skratt. Det hörs i telefon hur du mår. Andra med serviceyrken har också hakat på. Det börjar märkas att vi vill generera mer glädje och skapa engagemang i team!

Ny skrattklubb i Stockholm ??

Skrattrörelsen finns nu i över 100 länder med mer än 16000 skrattklubbar. Sverige och Stockholm behöver fler skrattklubbar. Har du idéer om var jag ska öppna min så välkomnar jag förslag. Tanken är att det inte ska kosta något att delta i social skrattklubb, men man får givetvis bidra med valfritt belopp. Jag behöver med andra ord en lokal att vara i – till att börja med en timme en vardagkväll en gång i månaden. En tom golvyta och bra ventilation och hyfsat centralt. Tipsa mig gärna!

First Laughter Yoga Conference June 2017

I somras genomfördes den första internationella skrattkonferensen som samlade skrattmänniskor från 35 länder. Det var den tyska skrattrörelsen som hade ansvaret för ett digert program och platsen blev Frankfurt. Före konferensen hade vi som utnämnts till Ambassadörer en egen dag för att dela erfarenheter. Ett gediget program fanns med många seminarier under konferensdagarna, och jag genomförde ett pass då jag bl.a. berättade om hur jag jobbar med skratt i näringslivet i Sverige. Vi hade också en manifestation för världsfreden i en kyrka, och Charlie Chaplins barnbarn höll föredrag om hur hon jobbar med glädje och skratt idag. Efter konferensen samlades de som utbildat flest skrattinstruktörer i världen. Tyvärr ligger Sverige väldigt långt efter här. Konstigt tycker jag, man kan ju ha en PT i fysisk träning, varför inte en PT i skratt och välmående?
Dr Madan Kataria och jag pratade en del om Sverige. Och samtalet fortsatte förstås med övriga länder på konferensen. Såväl talare som övriga deltagare, bl.a. nya vänner från våra grannländer.

Namnlös2NamnlösUNADJUSTEDNONRAW_thumb_1200UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1197UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1373

Skrattyoga runt om i Sverige

Det nya året med Stockholm som bas började bra. Jag fick bättre förutsättningar att svara på efterfrågan här men även resa runt i landet och presentera metoden Skrattyoga för fler. Jag fördjupar mig också mer i meditation och yoga under sommaren.
Resan gick från Umeå i norr till Malmö i söder och förstås till min gamla hemstad Linköping både på nya och förnyade uppdrag. Att få förnyat förtroende för tredje gången med en förening med smärtproblematik känns oerhört fint, i Göteborg denna tredje gång.

Jag har under perioden jobbat med vårdpersonal, teknikkonsulter, eventbolag, ingenjörsfirmor, rekryteringsföretag, förskolepersonal, och en hel kommuns hälsosatsning.

Namnlös10

Grupper har varierat från 4 pers. till flera hundra. Alla vill ha en snabb och enkel påverkan av det fysiska välmåendet och energinivån, men även på gruppens gemenskap på längre sikt.

 

 

Namnlös11 Namnlös12

Många olika typer av grupper och storlekar av grupper blir det under ett år.Flera privata bokningar med grupper där bara män ingår har varit inslag under våren Annars är kvinnor i majoritet när skrattklubbar träffas. Ett 50årsfirande ville genomföras med skratt, trots att terrorattentatet ägt rum dagen innan. Andra har varit stora gäng med en svensexa som fokus. Ibland lite förfriskade innan vilket är synd. Det förtar lite av effekten tycker jag.

Världsskrattdagen 2017!

I över 100 länder firas Världsskrattdagen första söndagen i maj. Förra året hade jag ett lokalt firande för en sluten grupp på ett seniorboende i Stockholm. I år blev det ett öppet firande hos VD-akademin på Kattgränd 1 på söder i Stockholm. Här är några av deltagarna. Fortsättning följer! På Facebooksidan Skrattyoga.se har jag lagt upp fler exempel på firande – från Taiwan med dr Kataria, från USA, Grekland och Frankrike bl.a.WLD2017UNADJUSTEDNONRAW_thumb_ea6

Avslut på skrattkurs

Kurs avslutad med ett härligt gäng blivande instruktörer från Uppland, Värmland, Närke, Västra Götaland och Södermanland. Många goda skratt under takåsarna på Kungsholmen blev det. En kommer leda en skrattcirkel på ett studieförbund i Örebro i höst. En annan är redan igång med skrattklubb i Lödöse ! Härligt! Det behövs verkligen spridas goda vibbar i vårt samhälle, och skrattet för oss närmare varandra. Där är grundaren Dr Madan Katarias mål viktigt att ha i sikte : World Peace through Laughter.

Förberedelse för skrattkurs:)

DSC04173

 

Medveten andning och skratt

Jag kommer framöver också kunna kombinera skrattyoga med medveten andning i mina uppdrag. Jag är utbildad instruktör av Anders Olsson. MedvAndnUNADJUSTEDNONRAW_thumb_c8b

Stora och små grupper från vårvinterns skratt

Här är ett urval av vårvinterns skratt. Det är både stora och små grupper, från näringsliv, skola och organisationer. Intressant är att många företag vill ha ett praktisk moment bland allt annat – bildspel, presentationer, inspirerande föreläsare mm  där teorin är central –  många pratar och pratar. Men i skrattyoga – då GÖR man:) Alla kan vara med oavsett bakgrund eller humorpreferenser (det är humorbefriat) och det kan vara en överraskning vilket det många gånger är i Sverige – det är ännu inte riktigt ”comme il faut” men vi är nästan där nu! Stora näringslivsevent tar numera med skratt som energikick i programmet.

FotoAnnikaSkoglov-4845

fotoAnnikaSkoglov

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_489

MSödermalmUNADJUSTEDNONRAW_thumb_44eÅF_UNADJUSTEDNONRAW_thumb_422Ahls_UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3874elements_UNADJUSTEDNONRAW_thumb_388

 

Blixtvisit i TV5 Filip och Fredrik

En snabb inbjudan och ett snabbt ja blev till ca 5 min i Breaking News med Filip och Fredrik i februari. Det blev ett överraskande moment för dem, men de var med på noterna ändå. Stockholms härligaste skratt korades också i radio och då berättade om skrattets hälsovinster och användningsområden.

F_F_UNADJUSTEDNONRAW_thumb_b92

Skrattet är på frammarsch!

Det är dagligen mail i inkorgen om kurser där glädje, effektivitet och stresshantering finns. Men många har bara tips om hur man kan göra. Det är också ett stort antal föreläsare ute nu, med titlar som handlar om skratt och glädje och arbetsmiljöarbete. Alla pratar och pratar och använder humor, men ingen gör praktiskt! Därför ska du bli instruktör och vara med på resan framöver som PT i skratt:) Skratt är en quick-fix för arbetsplatsen och för individen för att stoppa stress och få bra teambuilding och gemenskap.

Stora grupper och näringslivsevent har fått upp ögonen för skratt som metod nu i vår. Roligt!

Anmäl dig till skrattinstruktörskurs – gå den 25-26 mars 2017 i Stockholm!

Nu är det dags att anmäla dig för att lära dig leda grupper med skratt. Jag erbjuder en helgkurs centralt i Stockholm den 25-26 mars 2017. Därefter kan du stötta arbetsmiljöarbetet på ett företag/kommun/friskvårdsanläggning med skrattövningar, leda studiecirklar för allmänheten eller gå för din alldeles egen skull. Intresseanmälan görs till helen@skrattyoga.se så får du mer detaljer med innehåll och priser. Anmälan och kursavgiften ska vara betald den 25 februari 2017.

Gör slag i saken och bli en skrattmiljonär! Du förändras själv inifrån, samtidigt som du bidrar till andras glädje. Det är friskvård i praktiken.

Företagsskratt i höst

Augusti hade möhippor som tema i fagra omgivningar. September var en månad för företag att sätta igång verksamheten efter sommaren. Skratt blir alltmer viktigt eftersom det är i mötet med kunden som de flesta tjänster idag blir till ,och då syns och märks det hur du mår. Och det är ett bra verktyg för stresshantering och teambuilding. Jag träffade kommunikatörer i internationellt företag, avancerad vård och tjänsteföretag med fashion. Oktober startades med teknikföretag där olika yrkesgrupper skrattade för andra gången. Jo, det finns de som vill att jag återkommer för att fylla på och för att komma ihåg känslan:)

Skratt på bokmässan

Jag stod bokmässan i Göteborg i september istället för Lena som skulle lansera sin bok ”Småle, fnissa, skratta”. Många kända och okända ansikten kom förbi, så vi fick skratta gott ett antal gånger. dsc03300webbbokmassamonter2016

Skratt i radio – igen

Jasmin som läser till journalist har gjort ett reportage om mig och om skrattyoga. Det sändes på Radio Viking i september. Länk : http://enytt.com/2016/09/har-kan-du-lyssna-pa-repriserna-fran-radio-enytt-fran-den-229-2016/

Skratt i radio

P5 Stockholm hade en vecka med samtal om känslor i september. Fredag 9 september 2016 blev glädjens dag. Jag skrattade i programmet med ett gäng frivilliga på Drottninggatan som fick en energikick för en fortsatt glad kväll. Du kan höra oss i eftermiddagssändningen kl 1424 (jag pratar kort om vad skrattyoga är) och sedan ca kl 1430 kan du vara med på ett superkort skrattyogapass tillsammans med oss:)

http://p5sthlm.sverigesradio.se/?p=749&utm_source=share&utm_medium=p5-sharing-tool&utm_campaign=P5STHLM

Skratt med Youtubestjärnorna

I augusti 2016 spelades avsnitt in av ”Sommaren med Youtubestjärnorna” på Herrhaga gård i Åkersberga. Felicia Bergström i avsnitt 2 önskade sig skrattyoga som aktivitet på sin dag på slottet. Du kan se vårt skrattpass i programmet som ligger på TV 3/ ViaFree.se. Vi hade intressanta samtal efteråt, speciellt som flera av deltagarna jobbade med humor i sina kanaler. Här ser ni gänget!DSC02166

Skrattinstruktörsutbildning 24-25 september i Gävle

Nu är det dags  för en helgkurs till certifierad skrattinstruktör. Du kan gå för din egen del, eller lära dig leda grupper. Skrattyoga ses av Skatteverket som friskvårdsförmån. Det ligger också väl i linje med Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö och vad man kan göra åt det. Kursen går på Scandic Hotel Gävle CH. Och i höst kommer en svensk bok ut om skrattet och dess effekter. Räkna med att båda dessa skrifter kan ge efterfrågan på skratt som metod. Investera i kurs nu och var redo för detta ! Se vidare under Tjänster.

Mer skratt i USA på öst och västkust

När man är ambassadör får man ta alla chanser att skratta mer. Så även så på ett YMCA i Rhode Island efter vattengympa med skrattkollegan Kik som jag träffade redan 2007 i Kerala. Och på östkusten i Californien med nya bekantskapen Ann på ett yogacenter.DSC01921FBselfieHTAnnCamarillojni2016

DSC00725FBYMCA2016nr1

Skratt på konferens i USA i juni 2016

I juni deltog Helhetstanken som föreläsare och utbildare i skratt och välmående, academic coaching och entreprenörskap i skolutveckling på internationell skolkonferens i Denver, Colorado i USA.

DSC00977FBsheratonstudents2016 DSC01005FBSheratonstudentslaughg2016 DSC00955FBdenver2morelaughterjuni2016NYHET Lansering av skrattapp Happy Vac!

Electrolux lanserade sin absolut tystaste dammsugare i maj 2016, Ultra Silencer Zen. De ville fylla tystnaden med skratt och jag har därför gjort ett skrattprogram för den som dammsuger. Du hittar appen HappyVac Ultra Silencer laughter yoga program på Spotify och kan även se film på Youtube där effekten visas i ett dammsugarklipp från en familj. Mamman dammsuger hemmet rent, lyssnar på programmet och kommer igång med sitt eget skratt och smittar resten av familjen. Dubbel vinst!

https://youtu.be/VB6QMs0Y4LgFB Happy Vac Skärmavbild 2016-05-13 kl. 20.29.04

Fantastiska platser och uppdrag

I maj i hänryckningens tid fick jag skratta med ett härligt gäng på Bjärreds saltsjöbad.

DSC00371FBLYBjärredmaj2016

Världsskrattdagen 1 maj 2016

I år är jag i Stockholm och skrattar med seniorer.
Den 13 mars 2015 firade vi 21 år med Skrattyoga i världen. Metoden har spridits till 104 länder idag och kanske vi kan hoppas på att höra skrattet i alla dessa den 1 maj! Grundaren Madan Kataria har en vision ”World peace through laughter” så du kan bidra denna dag och alla andra dagar också genom att skratta med dina medmänniskor. Prova!

Ambassadör för Laughter yoga

Under 2015 fick jag den äran att bli utnämnd som Ambassadör för skrattyogarörelsen, i Sverige och i världen. Grundaren doktor Madan Kataria som utbildat mig träffar jag ofta, på olika platser – Stockholm, Köpenhamn, Berlin, Salzburg, Paris och i Indien förstås. Mitt kontinuerliga arbete sedan 2001 med att sprida metoden har gjort att jag numera ingår i den internationella ambassadörsskaran. Och mitt nätverk av kontakter med andra ambassadörer i världen ger ett bra erfarenhetsutbyte.

Skärblacka, Gävle, Landvetter, Gislaved, Malmö, Stockholm….

Jag åker dit där kunden är. Många fina kursgårdar blir det också!

Skrattuppdragen har varit huvudverksamhet i höst

Intresset verkar vara på uppgång och fler förstår att man kan träna sig mentalt för ett bättre arbetsklimat och mindre stress i kroppen. Skolledare, journalister, branschorganisationer, ledningsgrupper i näringslivet och intresseföreningar samt seniorer. Kan man ändra sitt sinnestillstånd kan man påverka sin livskvalitet.

Are you too busy to be happy? Skrattyoga i Mjärdevi

Välkommen att prova på i en öppen grupp i Creactive Arena i Mjärdevi, Linköping
Torsdag 15 oktober 2015 kl 12.
http://mjardevi.se/sv/press-media/kalendarium/icalrepeat.detail/2015/10/15/1367/51/skrattyoga-are-you-too-busy-to-be-happy

Må-bra-dagar på Harstena 15-17 juli

Det har blivit en tradition att åka ut till Harstena på sommaren för att njuta av hälsobringande aktiviteter. Tidigare har det varit helg men numera är det onsdag-fredag. 15-17 juli anordnas Må-bra-dagar på Harstena i Östergötlands skärgård. Afrodans, sångkör, skrattyoga, akrobatskola, bootcamp och vanlig yoga finns på programmet. Du väljer – allt eller bara något.
DSC09944FBHarstena2015handslag

Tänkare skrattar på ICOT juli 2015 i Bilbao

Första veckan i juli 2015 anordnas den internationella tänkarkonferensen i Bilbao. Konferensen genomförs vartannat år med ett par tusen deltagare, och jag har föreläst på dessa 2007, 2011 och 2013. Även denna gång är jag en av talarna och genomför en workshop med inriktning Business.
DSC09202FBICOT2015laughter

Världsskrattdagen 3 maj

Första söndagen i maj firas Världsskrattdagen världen runt. Förhoppningsvis hörs skratt i alla de 100 länder som skrattrörelsen spritt sig till. Jag skrattar i Sydafrika. Var skrattar du? Kl 14 är officiell tid, haha!
DSC07827FB WLDmayCtown

Creactive Mjärdevi hälsoskratt på lunchtid den 15 april

Den 15 april kl 12 genomförs ett skrattpass på lunchen i Creactive Arena, Mjärdevi, Linköping. Genomförandet är på engelska och öppet för alla. Pay as you want.

ABF Botkyrka/Salem anordnar öppet skratt den 7 april

Den 7 april kl 18-1930 kan du skratta med Helen på Folkets Hus i Hallunda. Kostnad 100 kr. Anmälan görs på anmälan.botkyrka@abf.se

20 årsjubileum för skrattet i Paris

Helgen 6-8 mars samlades 240 personer från 25 länder för att fira 20 årsjubileum för skrattrörelsen tillsammans med grundaren Dr Madan Kataria. Givetvis var jag där:) Det var en konferens med föredrag och workshops med intressanta rön, bl.a. forskning om skratt och cancerbehandling i Iran. Och mycket skratt!

DSC06813ParisLY20årmars2015 FB

DSC06567MadanMadhuriHelenParismars2015FB

Laughter Blast – boost your energy!

Under hösten 2014 pågår en kurs i lycka på Berkeley University där jag deltar som en Sennsei, dvs Teaching Assistant. Därför anordnade jag ett lokalt Happiness Event som en extra krydda på Creactive Arena 15 oktober 2014. Här är de glada avstressade deltagarna!

Vill du skratta med dina kollegor eller vänner?

Gå in under Tjänster för att se vad som erbjuds. Jag åker dit där kunden är.

Nästa skrattinstruktörsutbildning

Se under Tjänster.

Hur då skratta utan anledning?

Kan man skratta sig friskare och må bättre? Kan det vara så enkelt? Ja, optimister lever längre och är mer framgångsrika. Det är en investering i dig själv och du blir glad inifrån, börja med skrattyoga.

Eftersom skrattyoga inte utgår från humor utan är en fysisk träningsform så får du garanterat en effekt på hälsan. Hjärta, cirkulation och andning påverkas så att kroppen mår bättre och blir avslappnad och syresatt. Och mentalt blir du klar och fokuserad.

Skrattklubb 1 i Linköping för allmänheten

Du som vill prova skrattyoga har chansen i skrattklubbar världen över!
Vi håller vanligtvis till på Naturcentrum, Trädgårdsföreningen i Linköping men är för tillfället stängd. Andra öppna erbjudanden visas här under Aktuellt.

Har du ett eget gäng (min 10 pers) som vill skratta regelbundet – hör av dig!

Du är välkommen att titta in här för aktuella skratt.

Pilotstudie genomförd i Linköping

I Östergötland har den första pilotstudien genomförts med en serie av 8 skrattpass under hösten 2011 på ett viktminskningscenter. I vårt södra grannland har man kunnat påvisa ökad omsättning, lägre sjukfrånvaro och större gemenskap med hjälp av skrattyoga. Du som har idéer för din arbetsgrupp och vill testa är välkommen med dina önskemål så diskuterar vi pris och tidpunkt. För regelbundet skratt behövs bara 15 minuter för full effekt, när vi väl har fått in tekniken. Jag är öppen för flera förslag på studier kring smärtlindring, depression eller kanske bättre studieresultat.

Övriga erbjudanden och uppdrag

Se vidare under Våra tjänster

Skratt i regionens tidning

Här kan du se Correns reportage från Mjärdevi oktober 2014.
http://www.corren.se/24corren/?clip=7428761

Corren publicerade en artikel om skrattyoga i sin lördagsbilaga PLUS på Valborgsmässoafton 2011. En journalist berättade också hur hon tyckte det var att delta i ett skrattpass. De hade sedan ett erbjudande för sina prenumeranter den 11 maj i Correns hus. Ett 60tal personer mötte upp, bilder togs efteråt med en mindre skara. En kort betraktelse gjordes igen av journalist.

Internationellt deltagande

Under hösten 2015 deltar jag som Teaching Assistant i en lyckokurs på Berkeley University i Kalifornien. 2014 gjorde jag en presentation av en global portal om Happiness i Österrike på en europeisk skrattkonferens, baserat på den plattform som jag och mina vänner i Sydafrika jobbar med. December 2013 besökte jag mina skrattvänner sedan 2007. Vi genomförde en kurs i stresshantering och skratt i Kapstaden. Deras arbete med barn som förlorat sina föräldrar i hiv/aids har efter 6 år mätbara resultat från över 50 000 deltagare som är relaterade till skratt, lycka och välbefinnande. Detta har utvecklats vidare till ett samarbete kring program för lycka i en världsportal där jag ingår i utvecklingsgruppen och där skrattet är en accelerator bland flera verktyg och metoder.

I januari 2013 hade jag en workshop på the International Conference on Thinking i Wellington, Nya Zealand. Ett 50 tal deltagare deltog och fick sig en ”tankeställare” om vad som behövs för att kunna tänka bättre. Skratt är ett bra hjälpmedel:) Konferensen samlade människor från 26 länder så det blev en brokig skara i en skrattworkshop med inslag av positiv psykologi och lyckoforsning samt förstås ett rejält skrattpass och avslut med Laughter Meditation.

Förutom konferensen på Nya Zealand var jag även i Australien där jag träffade skrattinstruktörer och deltog i en skrattklubb utanför Sydney med mina skrattvänner. Under våren blev det mer utlandsbesök, i maj till USA igen med andra infallsvinklar på skrattet.

Sommaren 2012 var jag i Frontignan i Sydfrankrike och deltog i en nationell skrattkonferens. Sedan firade vi Världsskrattdagen som tillbringades på stranden med lekar och tävlingar och många skratt.

I juni 2011 genomförde jag en workshop i Belfast på en internationell konferens. Temat var: Man skrattar inte bättre om man tänker, men man tänker bättre om man skrattar!

Sommaren 2009 var jag även i USA en månad för att undersöka skrattets olika användningsområden. Då besökte jag en skrattklubb för näringslivet i Los Angeles, en öppen klubb på en strand i Kalifornien, ett äldreboende i Seattle och sjukvården i Chicago.

Facebook
Gilla min grupp på Facebook som heter Skrattyoga.se. Där länkar jag vidare till intressanta skrattfakta/händelser/kommande event och du kan också bidra till utvecklingen av skrattet! Tillsammans kan vi uträtta mer.

Kommentarer inaktiverade.