Instruktörsutbildning

2024

Nytt år, nya möjligheter. Min tågolycka i slutet av förra året  bidrog till  förseningar i planerna med utbildning. Rehabprocessen är längre än jag önskat och tar mer av tiden under våren. Håller tummarna för snabb återhämtning.
Jag tänker tre delar och även påfyllning för redan diplomerade.

2023

Under 2023 blev det ingen kurs. Så många andra saker behövde tas om hand.

Däremot ligger i planen att erbjuda gratislektioner i att vara glad samt början på skrattutbildning digitalt igen.

Du som vill vara med skickar din intresseanmälan (utan förpliktelse) till helen at skrattyoga.se

Instruktörsutbildning våren 2022

En fysisk utbildningshelg har ägt rum 19-20 mars 2022 i Nacka med deltagare från norr till söder men med fler från Stockholmsområdet detta gång.

Nya året skulle börjat den 30 januari 2022 med en träff för de instruktörer jag utbildat. Så de skulle kunna starta upp igen efter Corona, med ett större nätverk och mer erfarenheter.
Men nya Covidrestriktioner 16 januari gjorde att träffen fick blåsas av… tyvärr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utbildningsdagarna under hösten 2021 gick till andra områden som behöver prioriteras.

 

 

 

 

 

 

Den digitala varianten låg under 2021  i två delar – en grundkurs för personligt bruk och en för att bli instruktör. De som gått 2021 har fått flygande start och är mycket väl förberedda!
De har fått ha en fysisk grupp med ett skrattpass och sedan certifiera sitt upplägg och resultat med mig över zoom. Några är redan igång och startat en skrattklubb och varit i den lokala nyhetsbevakningen.

Digitalt upplägg för certifierad skrattyogainstruktör 2021

Ingen fysisk helgkurs med utbildning till Skrattyogainstruktör genomförs under 2021. Däremot erbjuds utbildningen i en digital variant på plattformen zoom.
Den som vill bli certifierad skrattinstruktör behöver gå båda delar och även göra en video, se nedan.
Historiskt har en del utbildade skrattinstruktörer aldrig börjat leda grupper, utan mer sett skrattyoga för egen del. Därför har jag i vår delat upp kursen så att du bara kan gå den första delen om du vill.

Del 1 är en baskurs är för personligt bruk. En slags egenvård med skrattyoga för din personliga utveckling. Du får svar på vad skrattyoga är, varför man kan skratta på detta sätt och vad den ger i hälsovinster. Den ger dig verktyg och övningar för att få in mer skratt och välmående i ditt liv. Den går inte in på att vara ledare för en skrattklubb eller bokade grupper. Denna del kan du alltså gå utan att fortsätta till instruktör.

Några citat från den första grundkursen jan-feb 2021 kommer här:
”Jag behöver inte vara glad för att skratta, jag bli glad”
”Kursen väckte min igensmällda Skrattkista till liv ! Nu är den öppen och bara att ösa ur så länge jag lever 😀 ”

Del 2 är en fortsättning med fördjupning för att leda grupper och vara instruktör. Du får utbildning i hur du startar och leder en skrattklubb, hur du jobbar med olika målgrupper och får med mer övningar i bagaget. Plus mer forskning och hälsovinster.

För att bli certifierad skrattinstruktör behöver du sedan ge mig en inspelad videosession där du leder en fysisk grupp på minst 5 personer, och sedan har ett individuellt coachingsamtal med mig mer i detalj om dina val.

En Grund och en fördjupning ägde rum jan-mars kvällstid på torsdagar. Nästa grupp genomgick kursen två helger, den 20-21 mars och 27-28 mars 2021.
Priserna under våren var special för jubileet och med lite enklare material. Men med tillgång till frågelådan vi hade under våra livesessioner fick alla med sig mer än under en vanlig helgkurs, tror jag i alla fall.

Vill du få in mer glädje i ditt liv som privatperson eller vill du leda grupper?
Du som vill gå grundträningen i skrattyoga för eget bruk, eller vill fortsätta och bli instruktör via zoom behöver göra en intresseanmälan till hösten 2021, med planerad start i oktober. Ange också då om du vill gå kvällstid eller helgdagar.
Ta kontakt via formuläret https://skrattyoga.se/kontakta/

Utbildning till skrattinstruktör 2020

Överallt i världen testas nya digitala plattformar för att genomföra skrattklubbar och utbildning. Jag har följt flera sedan i våras och testar just nu utbildningsmoment digitalt.

Jag planerar att erbjuda kurs i två delar nästa år. Dels en basutbildning för dig som vill skratta mer själv och med dina närmaste. Dels en ledardel som fokuserar på hur man startar och leder en skrattklubb. En fortsättning kan följa därpå med mer ingående kunskap för specifika målgrupper.

Även mer specifik träning för färdiga instruktörer med tips och råd ligger i planen.

Under 17-18 oktober 2020 genomfördes en fysisk skrattinstruktörskurs i Nacka. En liten grupp personer har sedan i våras köat för att gå kurs utifrån de riktlinjer som finns. Med en lokal som tar 70 personer gick 7 personer kursen och de kom från Ystad till Kiruna. Den genomfördes a la Friskis och Svettis utan närkontakt och inga gemensamma övningar på golvet.

Förmodligen blev detta den sista i denna form under denna pandemi. Den kommer definitivt inte upprepas under våren 2021 om inte det gäller en egen bokad liten grupp, alltså inte från olika ställen i landet. Under perioden mars-sept har inga kurser hållits pga riskerna och restriktionerna. Kursen i februari genomfördes i Göteborg före pandemins utbrott.

Skrattutbildning i Göteborg i vinter!

Vecka 5 , 1-2 februari 2020, var det kurs till certifierad skrattinstruktör i Göteborg.

Kursen på västkusten hade 10 nya glada skratterister som kom från Falun i norr till Lomma i söder, med tonvikt på Göteborgsregionen. I vår blir det ingen kurs i min fina lokal i Nacka, som ska renoveras. Därför blir det troligen mer riktade insatser för välmående och glädje i vår. Och stötta instruktörer!  Men man ska aldrig säga aldrig om kurs. Kanske på annan ort om 8-10 personer vill gå, likt Göteborg nu i februari? Om det blir kurs till hösten igen blir det troligtvis i mitten av oktober.

 

Höstens Skrattinstruktörsutbildning 2019 ägde rum  12-13 oktober i Nacka.

Jag hade utbildning med certifiering av instruktörer enligt metoden Hasya Yoga eller Laugh for No Reason = Laughter Yoga i Nacka. Deltagare kom även denna gång från olika orter i Sverige – från Kalix i norr och Göteborg samt fler i närområdet till Stockholm.

 

 

 

 

 

 

Vårens skrattinstruktörskurs 2019 ägde rum 30-31 mars i Nacka, Stockholm

Vi hade denna gång också deltagare från hela landet, från övre Norrland till Skåne och till väst och östkust och mitten av inlandet och Stockholm.

Du som vill leda egna grupper kan gå kurs för att bli certifierad skrattinstruktör enligt Dr Katarias metod ”Laugh for no Reason”. Det är en helgkurs med teori och praktik och du får både svenskt och engelskt material att arbeta vidare med. 8-10 deltagare. Ta chansen att kunna bidra i olika sammanhang framöver, och du får själv samma hälsovinster:) En del går den för alldeles egen del, innan nästa steg i livet tas. Många tar med sig kursen in i jobbsituationer. Idag är arbetsglädje ett nyckelord och då är skrattyoga en metod för att generera mer glädje på arbetsplatsen.

Anmäl ditt intresse för en plats till nästa kurs, för det är många som vill gå!  Nästa är mitten av oktober, den 12-13:e 2019. Hösten 2018 blev tyvärr inställd pga sjukdom. Föregående kurstillfälle var den 24-25 mars 2018 i Stockholm. Återigen deltagare från hela landet.

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cbeUNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cbb

Skicka ett mail till helen@skrattyoga.se med information om dig själv och varför du vill gå kursen. Du får då mer information och hur du går vidare. Du som redan fått ihop en grupp av intresserade kan annars starta när det passar er och mig. Det kan vara där du jobbar som man vill ha en alldeles egen instruktör. Och någon annanstans i Sverige. 
 Jag som håller i kursen är utnämnd till Ambassadör för Sverige och världen utifrån det jobb jag gör , och är utbildad skrattlärare sedan 2007 i Kerala. Sedan 2001 har jag som skrattinstruktör lett tusentals skrattande i Sverige och utomlands till ett gladare liv med goda hälsovinster.

Helgen 18-19 november 2017 genomfördes kursen i finfin lokal i Nacka. Deltagare från nästa hela landet var med – från Åre till Malmö. Flera med många bra idéer på olika arenor för att sprida skrattet. Vi måste helt enkelt bli många fler! Det tyckte i alla fall Dr Madan Kataria i Frankfurt sommaren 2017 när vi pratade om Sverige.

Sista helgen i  mars 2017 genomfördes vårens kurs på Kungsholmen i Stockholm. Kursen var i en mysig liten lokal under takåsarna på Kungsholmen, så det var nära för dem som reste från olika delar av Sverige. DSC04173

Arbetsmiljöverkets föreskrifter som kom mars 2016 är intressanta för användning av skratt i företag och andra organisationer för att minska stressen och öka gemenskap. En bok om skratt på svenska kommer att lanseras på Bokmässan och kommer säkert ge effekter på skratt som metod. Mer och mer forskning visar ju på att du kan förändra mycket i din livskvalitet genom att ändra sinnestillstånd. Och det gör du med skrattet!

Dessa bilder är från utbildning som jag och en skrattkollega hade i kåkstäder till Kapstaden i april 2015.

DSC07380TebohoargumentwebbDSC07193MitchelsplaingruppWebb2016

En kull av glada instruktörer från 2014 kommer här:)

 

Kommentarer inaktiverade.