Instruktörsutbildning

Utbildning till skrattinstruktör

Efter kursen i februari i Göteborg har inga kurser hållits pga riskerna med Coronaviruset.

Jag har en liten grupp personer som hört av sig och som ska gå kurs 17-18 oktober 2020 i Nacka utifrån de riktlinjer som finns. Våren 2021 blir det ingen fysisk kurs. Du/ni som är intresserade att bli instruktörer får höra av er så att ni tillsammans skulle kunna bli en egen grupp och alltså inte från olika ställen i landet.

Skrattutbildning i Göteborg i vinter!

Vecka 5 , 1-2 februari 2020, var det kurs till certifierad skrattinstruktör i Göteborg.

Kursen på västkusten hade 10 nya glada skratterister som kom från Falun i norr till Lomma i söder, med tonvikt på Göteborgsregionen. I vår blir det ingen kurs i min fina lokal i Nacka, som ska renoveras. Därför blir det troligen mer riktade insatser för välmående och glädje i vår. Och stötta instruktörer!  Men man ska aldrig säga aldrig om kurs. Kanske på annan ort om 8-10 personer vill gå, likt Göteborg nu i februari? Om det blir kurs till hösten igen blir det troligtvis i mitten av oktober.

 

Höstens Skrattinstruktörsutbildning 2019 ägde rum  12-13 oktober i Nacka.

Jag hade utbildning med certifiering av instruktörer enligt metoden Hasya Yoga eller Laugh for No Reason = Laughter Yoga i Nacka. Deltagare kom även denna gång från olika orter i Sverige – från Kalix i norr och Göteborg samt fler i närområdet till Stockholm.

 

 

 

 

 

 

Vårens skrattinstruktörskurs 2019 ägde rum 30-31 mars i Nacka, Stockholm

Vi hade denna gång också deltagare från hela landet, från övre Norrland till Skåne och till väst och östkust och mitten av inlandet och Stockholm.

Du som vill leda egna grupper kan gå kurs för att bli certifierad skrattinstruktör enligt Dr Katarias metod ”Laugh for no Reason”. Det är en helgkurs med teori och praktik och du får både svenskt och engelskt material att arbeta vidare med. 8-10 deltagare. Ta chansen att kunna bidra i olika sammanhang framöver, och du får själv samma hälsovinster:) En del går den för alldeles egen del, innan nästa steg i livet tas. Många tar med sig kursen in i jobbsituationer. Idag är arbetsglädje ett nyckelord och då är skrattyoga en metod för att generera mer glädje på arbetsplatsen.

Anmäl ditt intresse för en plats till nästa kurs, för det är många som vill gå!  Nästa är mitten av oktober, den 12-13:e 2019. Hösten 2018 blev tyvärr inställd pga sjukdom. Föregående kurstillfälle var den 24-25 mars 2018 i Stockholm. Återigen deltagare från hela landet.

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cbeUNADJUSTEDNONRAW_thumb_1cbb

Skicka ett mail till helen@skrattyoga.se med information om dig själv och varför du vill gå kursen. Du får då mer information och hur du går vidare. Du som redan fått ihop en grupp av intresserade kan annars starta när det passar er och mig. Det kan vara där du jobbar som man vill ha en alldeles egen instruktör. Och någon annanstans i Sverige. 
 Jag som håller i kursen är utnämnd till Ambassadör för Sverige och världen utifrån det jobb jag gör , och är utbildad skrattlärare sedan 2007 i Kerala. Sedan 2001 har jag som skrattinstruktör lett tusentals skrattande i Sverige och utomlands till ett gladare liv med goda hälsovinster.

Helgen 18-19 november 2017 genomfördes kursen i finfin lokal i Nacka. Deltagare från nästa hela landet var med – från Åre till Malmö. Flera med många bra idéer på olika arenor för att sprida skrattet. Vi måste helt enkelt bli många fler! Det tyckte i alla fall Dr Madan Kataria i Frankfurt sommaren 2017 när vi pratade om Sverige.

Sista helgen i  mars 2017 genomfördes vårens kurs på Kungsholmen i Stockholm. Kursen var i en mysig liten lokal under takåsarna på Kungsholmen, så det var nära för dem som reste från olika delar av Sverige. DSC04173

Arbetsmiljöverkets föreskrifter som kom mars 2016 är intressanta för användning av skratt i företag och andra organisationer för att minska stressen och öka gemenskap. En bok om skratt på svenska kommer att lanseras på Bokmässan och kommer säkert ge effekter på skratt som metod. Mer och mer forskning visar ju på att du kan förändra mycket i din livskvalitet genom att ändra sinnestillstånd. Och det gör du med skrattet!

Dessa bilder är från utbildning som jag och en skrattkollega hade i kåkstäder till Kapstaden i april 2015.

DSC07380TebohoargumentwebbDSC07193MitchelsplaingruppWebb2016

En kull av glada instruktörer från 2014 kommer här:)

 

Kommentarer inaktiverade.