Världsskrattdagen

Världsskrattdagen 2017

Världsskrattdagen firades i över 100 länder söndagen den  7 maj kl 14. Vi firade i lokalerna till VD Akademin, Kattgränd 1 på söder i Stockholm. Det är lekfullt och frivilligt, man provar sitt skratt ihop med andning, rörelse och ögonkontakt.Resultatet är ökad energi, stopp av stress och du blir gladare.Det är gratis denna dag. Här är några av deltagarna med Japanese laughter, ett litet fniss-skratt. WLD2017UNADJUSTEDNONRAW_thumb_ea6

wldCorrenbild_2017Den du skrattar ihop med krigar du inte emot och det är skrattrörelsens grundläggande tanke: ”World Peace Through Laughter”. Världsskrattdagen, eller World Laughter Day, infaller alltid den första söndagen i maj varje år, och är alla skrattares dag! Då samlas människor för skratt och lek på många ställen runt om på vår jord. För att visa gemenskap och för att glädja andra och varandra. År 2000 samlades 10 000 personer i Köpenhamn för att fira. Andra ställen som man firar på är Taiwan, San Fransisco, Bryssel, Paris, Basel, Sydney, Seoul m.fl. ställen. Flera orter i Sverige är också med.

2016 firade jag min flytt till Stockholm med att skratta på Världsskrattdagen på  ett seniorboende i Nacka. Tyvärr fick jag inte publicera bilderna därifrån…

2015 var jag i Kapstaden, Sydafrika och firade i en park.

DSC07832WebbsidaWLDCapeTmars2016

2014 var det dags att skratta med Ewa och ett antal härliga skrattvilliga personer i Köping.

2013 firades världsskrattdagen i Oxelösund. World peace through laughter är mottot varje gång. Kl 14 skrattar du och kramas och ser till att dagen blir så bra som den kan för alla människor runt dig och kanske även längre ut i periferin? Vi sitter alla ihop på denna planet!

2012 var jag med i Frontignan i Sydfrankrike för att skratta med den franska skrattrörelsen. De hade nationell konferens som avslutades dagen innan för att ägna en hel dag åt publikt skratt. Vi skrattade oss fram genom stadens gator för att sedan tillbringa hela dagen på stranden där vi lekte, tävlade och skrattade med hundratals människor. Många utklädda till festliga clowner eller andra färgglada figurer.

Söndagen den 1 maj 2011 skrattade vi i Linköping tillsammans med tusentals världen över för världsfred. Över 150 platser i 30 länder hade anmält sin skrattaktivitet på nätet. Visst kände ni hur jorden rörde sig:)

Tidigare år har jag deltagit på Världsskrattdagen flera år i Danmark. Och även vissa år haft skratt i Trädgårdsföreningen.

Kommentarer inaktiverade.